8 tunnin ajomatkan jälkeen piti heti sännätä Jokelaan treenaamaan, asiat on katsokaas laitettava tärkeysjärjestykseen Silmänisku

Eli Tytin hellässä huomassa oltiin taas ottamassa vinkkejä vastaan onkelmiimme. Seuraamista käskytyksin. Koira tekee hyvin ja kai ihan tarkastikin, mutta oma vasemmalle käännös on ihan hanurista! Noottia tuli! Mutta nyt kai tajusin mitä teen väärin... toivottavasti...

AVO luoksetulo: pysähdys kökkö (pysähtyi löysästi) ja eteentulo jäi ½ metrin päähän. Pysähdystä varten alamme ottaa esim. lenkillä pallon heittoja taakse. Tarkoitus olisi saada pysähtymään kuin seinään eikä tommosta löysäilyä, vaikka ei montaa askelta ottaisikaan. Eteentulosta en ota ressiä (ainakaan ihan vielä Silmänisku).

Jäävistä maahan ja seisominen. Maahan oli hyvä ja nopea. Seisomisen istui ensin (Huuto), seuraavalla seisoi. Nyt täytyy keksiä selkeät erot näihin kahteen! Suunnitelmani kuitenkin on, että en ota liikkeestä istumisia ennen ensimmäistä AVO -koetta (helmikuussa?). Sittenhän sitä on treenattava BH:ta varten.

Nouto: Ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä(?!?), mutta en ressaa siitäkään, koska oli ensimmäinen kerta, kun näin kävi. Toi hyvin, eteentulo olisi saanut olla aavistuksen suorempi ja varasti sivulletulon. En puuttunut siihen, mutta täytyypi muistaa treenata enemmän niin, että palkka tulee vasta perusasennosta.

Kaukot: Ensimmäiset M-I-M vaihdot oli ihan kivoja, sitten tuli täysi keskittymisen herpaantuminen ja istumisiin tarjosi seisomista. katseli myös ympärilleen ja oli muutenkin levoton, mikä ei ole helmille tyypillistä. Täytyy mennä jonnekin marketin pihalle kotona treenaamaan näitä, koska meillähän ei ole nyt minkäänlaista häiriötä kotona.

Sitten muutama merkin kierto, ihan jees. Ja lopuksi Tytti vei ruoan ruutuun (helmi kyllä arvasi, että se on siellä) ja siitä sitten vauhdilla ruutuun.

Kiva oli pitkästä aikaa treenata jonkun kanssa ja saada hyviä vinkkejä! Kiitos siis Tytille, että jaksoit palella siellä!! Treeni nyt ei mennyt ihan nappiin, Helmi oli tosiaan aika levoton ja jopa piippaili(?!?). En kuitenkaan ressaa tästä, koska syy on tod.näk. pian alkava juoksu + että ei ole saanut kuin kerran koko Tyrnävällä olo aikana leikkiä toisen koiran kanssa. Jadea ei lasketa Kieli ulkona. Näin siis alkoi Etelän matkamme!