...eli ei sitten vieläKÄÄN! Kaksi epäonnistumista on jo mun luonteenlaadulle ihan liikaa! Näin siis OKK:n tokokokeessa 29.8.2010:

Paikallamakuu 7 (pepun siirtoa, pään kääntelyä + 2 käskyä ylösnousuun)

Seuraaminen 10 (ansaittu, vaikka Helmiksi ei tuntunut kovin hyvältä)

Liikkeestä istu 10 (ansaittu, videolta näytti hyvältä)

Luoksetulo 8,5 (ehkä liikaakin, vauhti oli mielestäni liian hidas ja epävarma, seisominen hidas, maahanmeno Helmiksi huono)

Ruutu 0 (PaskanVitut! Tähtäsi hyvin, lähti VAUHdilla, mutta pysähtyi ruutuun HAISTELEMAAN ja jatkoi siitä vielä matkaa ruudun ulkopuolelle! Lopulta monella käskyllä sain Hempan ruutuun ja maahan, mutta nousi VIELÄ seisomaan, kun lähdin kävelemään kohti. Käskin siis vielä matkalla sen maahan. Loppu olikin ihan kaunis... jep, we have a problem!)

Estenouto 10 (jep, hyvä)

Metallinouto 10 (olisin itse vähentänyt, koska oli aavistuksen vino luovutus. Luovutus vauhtikin olisi saanut olla aavistuksen parempi)

Tunnari 9,5 (Tunari 9,5!!! Ja ihan ansiosta! Luovutus laukalla ihan oikeaan paikkaan, parempi kuin metskussa! wtf!?!) 

kaket 8,5 (liikkuri näytti ne asennot mielestäni tosi tyhmästi sieltä mun ja koiran sivusta niin, että jouduin aina kääntämään pään sinne. Tosi typerää, if you ask me. Noh, ei se meitä häirinnyt. Hemppa teki ihan ok omalla tyylillään, paitsi yks I-S meni I-M. Ja omalla tyylillään liikku sen 10-20 cm...)

kokonaisvaikutus 10 (aiheesta! )

Kokonaispisteet näin ollen 252,5 ja 2-tulos. Tuomarina toiminut Kelhälän Heli pahoitteli epäonnea (?!) ruudun kanssa, koska muuten tykkäsi kovin. Sanoi, että sekä minä että Hemppa ollaan tultu tokoilemaan! Ja näinhän se on. Katsojistakin eräs tuli kommentoimaan, miten kivasti Helmi työskentelee. Mutta kun se ei tälläKÄÄN kertaa riittänyt! Itse täytyy sanoa, että nyt Helmi ei edes ollut parhaimmillaan. Jotenkin seuraaminen tuntui hassulta, vaikkei muut siinä ongelmia nähneetkään... MIelestäni olin itsekin todella jännittynyt ja ohjasin hassusti. Ensi kertaa varten täytyy yrittää unohtaa ne pisteet ja tulokset ja panostaa show-meiningillä esiintymiseen -eli pistetään Hempulan kanssa parastamme!  Ruudun kanssa mietin, että treenien ja koe/leiri tms -tilanteiden välillä on vain kaksi eroa: a) treeneissä en käytä kehänauhoja ja b) treeneissä kukaan muu koira ei ole käynyt ruudussa. A-ongelma ei tunnu realistiselta, koska miksi reagoisi tähän haistelemalla..? Eli päädyn ongelmaan b). Tai sitten on vain jotain, mitä multa on jäänyt missaamatta. Joka tapauksessa; treeneissä pysähtyy, kokeissa tai vastaavissa tilanteissa ei. Ja haistelee. Enkä ole siis piiiiitkään aikaan käyttänyt palkkaa ruudussa. Enkä varsinkaan ole piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitkään aikaan palkannut ruoka ruudussa. Saa kertoa ongelman ytimen, jos joku on viksumpi!

Koska agi-kenttä oli vapaa, hilpaisimme sinne Timpan ja Saken kanssa. Virhe! Enää ei mennä koskaan ilman Hannaa aksaamaan! Sain jotenkin koiran paineistumaan tässäKIN ja häiriintyi Saken palkan paikasta tai jostain enkä osannut pitää hommaa kasassa. Voi vittu! ehkä omat kokeen jälkeiset fiiliksetkään eivät olleet parhaat mahdolliset... Nooh, jotenkin onnistuneet suoritukset loppuun ja vielä vähän keppejä ja sitten autolle ruokailemaan. Ei kait kuitenkaan pilattu koko koiraa... toivottavasti! Tule apuun Hannaaaaaa!!!