Keskiviikkona treenattiin Terhin ja Mervin (sakemanni nitro) kanssa Heurekan parkkiksella. Ihmisten lisäksi häiriötä oli mm. pillurallia ajaneista amish-pojista...

Helmi otti ensin Sheenan kanssa paikallamakuun, jota ollaan treenattu viime aikoina tosi vähän pakkasista johtuen. Olin auton takana piilossa. Makasi ihan rauhallisena, vaihtoi vaan asentoaan jossain vaiheessa hieman vinottain.

Helmi aloitti oman settinsä merkin kierroilla. Merkkinä oli ensimmäistä kertaa ufo, mutta melko nopeasti hoksasi, mistä hommasta olikaan kyse. Hyviä kiertoja!

Sitten vauhtiluoksetulo käskytyksin. Ja leikkiä palkaksi. Pallon heitoissa etutassun kynsi halkesi, tuloksena verta ja tassun aristelua. =( Joten suunnitellut liikkeet jäivät nyt sitten tekemättä. Hiukan otin vielä seuraamista käskytyksin, mutta jääviä en uskaltanut ottaa, vaikka niissä käskytykset olisivat olleet tarpeen. Kaukot otin kuitenkin, koska paikalla oli nyt kivasti häiriötäkin. I-M siirrot olivat tosi hyviä ja nyt ei välittäny häiriöstä mitään -jee!

Jade pääsi ottamaan pikaisesti luoksetulon, jossa eteentulo paikka tahtoo lipsua vähän minne sattuu, kun tulee niin vauhdilla ;)

 

Lauantaina treenasimme Terhin kanssa laitoksen pihalla. Jade sai kunnian aloittaa: seuraamispätkiä, pallon heittoa ja loppuun luoksetulo ruokapalkalle. Intoa olisi riittänyt vaikka enempäänkin!

Helmi ja Sheena aloittivat lyhyellä paikalla makuulla. Olimme auton takana piilossa. Helmi makasi hyvin ja rauhassa. Helmi nousi jo Terhin istu -käskyllä. Otimme sitten uudestaan, niin että Terhi nosti Shee:n ensin. Nyt Helmi pysyi maassa ja nousi vasta minun käskyllä. Näissäkin tarvitsisi paljon varmuutta. Lähtee kokeissa turhia pisteitä...

Helmillä vauhtiluoksetulo käskytyksin. Sitten jäävät käskytyksin. Maahanmeno oli hyvä, mutta seisomisen istui ensimmäisellä. Toinen oli ihan jees. Otin vielä uudestaan ja oli kuulemma hieman parempi kuin ensimmäinen. Näissä Terhi huuteli "ylimääräisiä" käskyjä, mutta enää Helmi ei tunnu reagoivan niihin, kuten silloin joskus aiemmin. Hyvä niin!

Seuraamista käskytyksin. Käännökset alkuun vasemmalle vähän huonoja (tein nyt itse oikein) mutta paranivat sitten. Juoksupätkissä otti alkuun taas vähän etäisyyttä, mutta sekin parani ja täyskäännös oli hyvä. Askel siirtymissä on vielä vähän sähellystä (ei olla harjoiteltu paljoakaan), mutta hyvää on se, että pitää kontaktin koko ajan ja yrittää tosissaan.

Merkkiä ekaa kertaa ämpärillä. Ensimmäisillä oli menossa samassa linjassa kauempana oleville noutokapulalle ja ruoalle. Kerran ohjasin lähempää merkille ja sitten alkoikin sujua ihan ok. Välillä olisi halunnut oikaista tai tuli todella läheltä merkkiä. Eli merkkiin tarvitaan vielä varmuutta -oikea suoritus vaatii, että merkki kierretään! Näissä uusissa jutuissa kyllä huomaa niin selvästi, miten epämiellyttäviä Helmille on kaikki jutut, mitä ei vielä osaa kunnolla ja mitkä on epävarmoja.

Nouto. Karkasi ekalla (?!?) eli Tytin viime kertaiset neuvot käyttöön. Selkeät ennakkomerkit ja heitto suoraan eikä kapulan "veivausta". Korjasi hyvin, kun oli tulossa hieman sivusta eteen. Jotain siis mennyt perille. Vielä pari luovutusta läheltä ja sitten vauhtinouto ja vapautus pallon perään. Nyt pitää näitä vauhtinoutoja tehdä enemmän. Kuten Terhi huomautti, niin lähtee vauhdilla kapulalle, mutta tuodessa himmaa vähän vauhtia, koska ennakoi luovutusta. Eli vauhtia lisää tuomiseen.

Kaukot. I-M neljä ensimmäistä hyvät! Sitten teki istumisen seisomiseksi, jonka jälkeen iski epävarmuus. Jos siis kaikki menee nappiin, niin suoritus on erittäin hyvä. Mutta jos tulee yksikin virhe ja keskittyminen herpaantuu, niin sitten kaikki menee pieleen. Ei pystynyt enää virheen jälkeen keskittymään, tarjosi vähän kaikkea ja ennakoi + rupesi maahanmenoissa taas tarjoamaan sitä "toinen tassu rinnan alle ja toiselle lonkalle" -asentoaan. Kaukoja nyt siis paljon, että saadaan varmuutta! Tehtiin kuitenkin pari lyhyttä annistunutta I-M -sarjaa.

Viimeisenä ALO luoksetulo, josta sai eteentulosta ruoan palkaksi. Tässä ei ongelmia.

Kiitos paljon Terhille seurasta ja käskytyksistä! Kivaa oli treenata yhdessä pitkästä aikaa!