Terhi, Sheena ja Aimee tulivat seurassamme etelästä meille kyläilemään. Ohjelmassa oli kolme päivää ankaraa treenausta...ja ehkä myös ankaraa illanviettoa...  Aamupäivällä suuntasimme tiistaina ja keskiviikkona metsään. Timppa, Shee ja Emppu tekivät molempina päivinä metsäjäljet. Timppa ensimmäistä kertaa siis metsään, mutta meillähän metsät on hyvin selkeää maastoa eikä eroa pellolla jäljestämiseen niin hirveästi ole. Terhi teki Simolle n. 50 askeleen jäljen, naturalit joka askeleella. Timo ajoi ihan kivasti ja pysyi jäljellä hyvin. Aloitukseen saisin edelleen kiinnittää enemmän huomiota. Samoin nyt oli paljon enemmän sitä, että kääntyili aika ajoin katsomaan minua, vaikka jatkoi sitten ihan hyvin ilman apuja. Terhi meinasi, että johtuisi siitä, kun jäljen lopussa ei ole mitään vaan itse lopetan jäljen. Timppa on siis oppinut odottamaan minulta lopetusmerkkiä. En halua laittaa ruokapalkkaa jäljen loppuun, koska sitten rynnii vain sinne, joten päädyimme kokeilemaan keppiä jäljen lopussa. Näin tehtiinkin seuraavana päivänä. Noin 60 askeleen jälki Terhin tekemänä, namppa joka askeleella ja keppi lopussa. Jäljestämisessä ei tänäänkään mitään ongelmia, tietää mitä tekee. Miedän yhteisen rytmin ja vauhdin löytäminen pitäisi minun vielä saada hanskaan., aloitus oli tänään hallitumpi. Lopussa hyvin huomaamattomasti merkkasi kepin, mutta ei tietenkään mitään sen kummempaa reaktiota, koska ei keppejä vielä ole opetettu. Kehuin ja palkkasin. Jatketaan näin.

Hemppa teki keskiviikkona metsässä esineruutukaistaleen, jossa oli 4 täysin vieraan hajuista esinettä. Sulkapallo osoittautui erittäin vaikeaksi esineeksi ja sitä haettiinkin kauan. Oli saanut hajun, mutta ei oikein hoksannut, että se on tosiaan se, mikä pitää tuoda. Eli aikaa 4 esineeseen tuhrautui kauan, vaikka ensimmäiset palautuivat ihan ok vauhdilla.

Ja maastotreenien jälkeen tietysti metsälenkkeilyä.

 

Iltapäivät vietimme sitten tokon parissa Muhoksen kasvihuonehallissa. Saimme hyvää, hauskaa ja hyödyllistä treeniä aikaan molempien koirien kanssa. Helmillä jatkettiin luoksetulon vauhdin ja varmuuden hakemista, ruutuja niin että lelu ruudun takana, pysäytyksiä putken avulla, liikkeestä istumista (ei mene kaaliin!), tunnari (nappiin!)... En nyt muista tuliko jotain valtavia ahaa –elämyksiä, mutta kivaa oli ainakin! Timppa teki toisena päivänä oikein kivan ja hyvävireisen treenin. Jopa pienet  seuraamiset oli jo lähes seuraamisen näköistä . Lisäksi kapulan nostoja, paikallamakuuta ja –istumista, seisomista, luoksetuloa... Toisena päivänä sitten fiilis ei ollutkaan ihan niin hyvä, mutta ok kuitenkin. En vain oikein osaa vielä ”käyttää” tuota koiraa...

Torstaina olimme jo rankasta treenileiristä niin uupuneita, että jätimme maaston väliin ja kävimme vain tokoilemassa/tottistelemassa Ala-Temmeksellä. Molemmille koirille taidettiin tehdä perustreenit. Ei ilmeisesti mitään kovin kummoista moitittavaa, koska en mitään muista. Ja sitten ystävämme hyppäsivätkin junaan... Tuhannet kiitokset T, S ja A, oli kyllä jättejätte mukavaa, vaikka äärimmäisen rankkaa ! Saa tulla toistekin!