30.8. kävimme pyörähtämässä Oulussa tokokokeessa. Olimme toiseksi viimeisinä,  joten odottelua tuli melko paljon. Timppa sai samalla vähän harjoittelua koiratapahtumasta, mikä tekikin pikku äijällä oikein hyvää. Alkuhässäköinnin jälkeen rauhoittui ja käyttäytyi ihan mallikkaasti, paitsi sitten kun menimme Hempan kanssa palkintojen jakoon. Halusi ilmeisesti hurrata tätinsä hienolle suoritukselle...

Mutta Hepuli siis teki oikein mallikkaan avo-suorituksen:                                                                                           Paikallamakuu hyvä 10, seuraaminen erinomainen 10,                                                                                                           maahanmeno, joka oli juuri ennen koetta ihan mahdoton, erinomainen 10,                                                                        luoksetulossa ei lähtenyt ensimmäisellä käskyllä(?), pysäytys semi-huono ja eteentulo olisi saanut olla tiiviimpi 8, seisominen erittäin hyvä 10, nouto oikein passeli 10,                                                                                                                   kaket tosi hyvät 10 ja hyppy erinomainen 10.                                                                                                                                  Tuomarina oli Allan Aula, joten pisteitä kertyi liikaa varsinkin luoksetulosta ja noudosta, mutta muuten sanoisin, että pisteet oli ihan ansaitut. Tuomarilta riitti kehuja niin tekniikasta kuin yhteistyöstä. Videolta katsoessa ilahduttaa oikein kovasti Hempan ihana asenne. Koko ajan kontaktissa ja häntä heiluu odottaen vain, mikä on seuraava liike .  Pisteitä siis 194 ja luokkavoitto sekä tietty se TK2! 

Muuta hyvää siinä ikimuistoisessa päivässä ei sitten ollutkaan. Hääpäivämme 30.8. on tästä lähtien rakkaan ystävämme kuolinpäivä... 

 

16.9. kävimme sitten BH-kokeessa. Koe oli OKK:n nurtsipohjaisella pk-kentällä ja vettä tuli melkolailla. Arpaonni suosi ja pääsimme treenikavereidemme Hannan ja Micon pariksi. Helmi aloitti kokeen. Ja oli, vaikka itse sanonkin, loistava! Seuraamisissa ei tainnut kontakti laskea kertaakaan ja oli muutenkin erinomaista. Taluttimessa seuraamisessa pisteitä laski se, että vasen käteni ei liikkunut. En älynnyt itse koko asiaa ja liikkumattomuus johtui vain siitä etten ikinä käytä hihnaa. Vapaana seuraamisessa kädet heiluivatkin sitten normaalisti. Henkilöryhmissä ei mitään ongelmia ja kontakti edelleen herkeämätön. Liikkeestä istuminen ei edelleenkään ole ihan varma, joten annoin tarkoituksellisesti selkeän avun. Siksi tästä arvosanana vain hyvä. Liikkeestä maahanmeno oli taas ollut viimeisissä treeneissä epävarma, vaikka onkin meidän bravuuri liike. Siksi annoin tarkoituksella selkeän avun koiralle. Myöhemmin harmittelin, kun tuomari kehui Helmin nopeaa maahanmenoa paikallamakuussa. Tod.näk.  maahanmeno olisi ollut liikkeenäkin hyvä, jos olisin vain luottanut koiraan... Luoksetulo oli hyvä. Sitten paikallamakuuseen, jossa ei mitään ongelmia. Olin todella tyytyväinen Helmin suoritukseen! Ei olla kertaakaan treenattu noin pitkää seurauttamista tai noin pitkää palkkaamattomuutta saatikka noin pitkää paikallamakuuta. Hiukan Hemppa liikkeiden välillä ihmetteli, että vieläkö me jatketaan, mutta suoritti liikkeet ilman mitään ongelmia. On se vaan niiiiiin huippu tyyppi! Kaupunkiosuudessa ei mitään ongelmia lungi-Helmille. Eli siis BH Helmi! Mieltä lämmitti myös tuomarin kommentit. Olin kuulemma kuin kävelevä sääntökirja .

Super onnittelut myös BH Micolle, joka teki aivan loistavan suorituksen! Kyllä on Hannalla ja MIcolla ollut treenit kohdillaan ja koira on edistynyt valtavasti kesän aikana. Ja tästä jatketaan!