Eli kotona ollaan jälleen. Viimeiset Helsinki päivät olivat täynnä ohjelmaa ja kotiin tullessa menee aina näköjään pari päivää palautumiseen, joten pieni tauko on taas ollut treeneissä. Koirat jäi etelän reissulla vähän vähemmälle, mutta gradu näytti edistymisen merkkejä, kirjallisuus tentti meni hyvin ja lisäksi vietin pitkästä aikaa laadukkaan shoppailupäivän Mitran ja Saagan kanssa. Eli ei ollenkaan huono reissu tällä kertaa.

Mutta viikonloppuna on siis otettu normi tokoiluja. Kokeeseen ei lauantaina valitettavasti mahduttu ja seuraavat kisat osuvat varmaankin juuri ikävästi niin, että olemme etelässä. Katsotaan nyt sitten, milloin pääsisimme koettamaan onneamme. Eikun siis taitojamme ;). Kova hinku jo nimittäin olisi... Lauantaina otimme vain melko pienen treenin, koska pikkuveli tuli justiin kesken treenin meille Helsingistä kyläilemään. Sai sitten tulonsa kunniaksi viedä meille tunnarikapulat. Kiitos Ilppikselle! :) Treeneissä työnalla oli vauhtiluoksetulo, luoksetulon eteentulot vinosta namilla ohjaamalla (jotka eivät menneet kovin nappiin. En minä eikä koira osannut juttua), nouto liikkeenä ja vauhdikkaana (hyvä), seuraaminen (ok) ja sitten se tunnari, joka oli huippu hyvä. Ens kerralla jätän ylikävelyt pois, vaikuttivat jo nyt turhilta. Siinäpä se.

Tänään sitten aloitettiin Jaden kanssa. Seuraamista, jäävät ja luoksetulosta ruoka. Jäävät muuten ok, mutta seisomisessa ei meinaisi millään pysyä paikallaan, jos kierrän koiran takaa. Saatiin kuitenkin lopulta onnistumaan. Luoksetulojakin jouduimme ottamaan kaksi ennen kuin paikka oli kohdallaan. Muuten hauskaa leikkimistä :)

Helmille ensin ruutu, jossa pallo. Sitten pallon heitot ja kiertoja. Vauhtia oli koirassa taas! Hepulilla oli kauhea hinku jäädä pallojen kanssa piehtaroimaan kentän jäisille alueille. Hauskaa siis oli... Seuraamisen aloitin nyt ihan namikäden kanssa, jotta saisin koiran oikealle paikalle. Kaksi pientä pätkää näin, sitten normi seuraamista, joka olikin ihan hyvää. Myös käännökset hyviä, peppua käyttää mielestäni myös ihan jees. Ruutuja ihan läheltä, jotta vahvistettaisiin oikeaa paikkaa (Terhi muistaa, miten tätä pähkättiin...). Hyvin meni kaikilla oikeaan paikkaan, palkkasin namilla menemällä koiran luo. Jäävät maahan, seiso ja istu. Istumiseen selkeä apu, mutta toimi. Kaikki siis ekalla yrityksellä nappiin. Vielä ruutu kauempaa ja pallo palkaksi vasta pysäytyksestä. Tämä oli hyvä. Alo luoksetulo, josta ruokapalkka. Tuli ensimmäisen hieman vinoon, joten otimme uusiksi. Tämä hyvä ja ruoka ansaittu. Ruoan päälle vielä kaukot. I-M-I hyvä! Palkkasin taas ensimmäisen ylösnousun, jotta vahvistuisi. Sitten yritin S-M, mutta en oikein itse muistanut, että maahanmeno vaatii vielä käsellä ohjausta taaksepäin. Eli näitä sitten vaan kädellä ohjaamalla. Seisomaan nousu on kuitenkin hyvä. Kiva treeni kaikenkaikkiaan! Teimme myös reenin lomassa perusasennosta maahanmenoja ja ylösnousuja. Tänään ei ongelmia.

Vielä on hehkutettava, miten mahtavista kevät-talven päivistä olemme saaneet nauttia! Pakkasta on aamuisin ollut yli kymmenen astetta, mutta aurinko lämmittää jo niin, että päivällä voisi kahvit nauttia puutarhakeinussa. Lumet on teiltä ja ojan penkoista sulaneet ja hanki kantaa ihanasti pelloilla! Ensimmäinen pyörälenkki on Helmin kanssa tehty ja sitä ehdottomasti nyt jatketaan ahkerasti. En ole myöskään muistanut kertoa meidän "mikä hävis" -leikeistämme. Eli lenkeillä Helmi hakee pudottamiani esineitä (hanska, heijastin). Tänään matkaa oli ensin suoraa n.80 metriä, sitten 90asteen kulma ja vielä n.30-40 metriä. Mutta hyvin ja innokkaasti juoksee niin kauan, kun esine tulee vastaan. Erittäin hauska ja hyvä pikku piriste lenkeille!