Eilen sitten Helmin kannsa Muhoksella ohjatuissa tokotreeneissä. Tällä kertaa ryhmässä olikin ihan eri koirat kuin viimeksi, kun oltiin mukana. Koirakot olivat selvästi parempia, mutta "kilpailevien ryhmä"..? Muutta ei me Hempun kanssa siitä jakseta ressiä repiä, saadaan tosiaan sitä häiriötreeniä. Kaikki liikkeet tehtiin tällä kertaa yhtä aikaa rivissä muiden koirien kanssa. Aloitettiin paikallamakuulla. En mennyt piiloon, kun ei ollut piiloa mihin mennä. Makasi hyvin. Vapautin suoraan maasta. Perään vielä toinen ihan lyhyt makuu. Vapautin tässäkin maasta. Liikkeestä maahanmeno. Luoksetulo lyhyeltä matkalta jätettiin väliin. Sitten pitemmältä matkalta yksitellen. Vapautin vauhdista palloon. Vauhti oli vähän himmaileva... Liikkeestä istuminen - oikein hyvä ilman apuja. Liikkeestä seiso. Oliskohan näitäkin tehty kaks... Toisesta taisin vapauttaa heti pysähdyksestä. Lyhyitä seuraamispätkiä. Oli aika kiinni jalassa, mutta en puutu tähän. En nyt tarkkaan muista miten nää meni, mutta otettiin joku paikallamakuu vielä, missä piti kierrellä ja kaarrella ja palkata koiraa maahan. Sitten kun yritin nostaa koiraa perusasentoon, nousi vasta KOLMannella käskyllä! Fuck!! Otin sitten uudestaan perusasentoon noston, ja edelleen tarvitsi USEAmman käskyn! Fuck!! Sitten sain nousemaan ensimmäisellä. Apua, mitä tehdään näille?!? Sitten jos rumppaan istumaannousun hyväksi, niin alkaa arpomaan itsekseen näitä maahan-istu-hommiaan... Kouluttaja tuli vielä päätteeksi juttelemaan mulle ja oli sitä mieltä, että annan liian jyrkät käskyt maahanmenoon ja seisomiseen, jolloin koira menee vähän kuin lukkoon eikä uskalla sitten totella nousemis-käskyä... jaa... Reenit päätty, mutta me tehtiin vielä hyppy kerran avo tyyliin (super!) ja sitten ihan vaan hyppy ja pallopalkka perään. Ja vimpaksi suora luoksetulo ja ruokapalkka. Vauhti oli nyt hyvä. Helmi on kyllä hauska noissa yhteistreeneissä, kun joutuu odottelemaan ja oleen paikallaan, niin koko ajan se vaan nakottaa, että mitä sitten tehdään :) Kai noi ihan hyödyllisiä on, nyt varsinkin kun koirakontaktit on niin vähissä. Vaikka ei kylläkään treenissä ota mielestäni mitään häiriötä muista ja keskittyy tekemiseen tosi hyvin.

Timppa-Timonen otti myös tokoa. Oli tarkoitus tehdä sille jälki, kun kentän vieressä on niin hyvä nurtsialue, mutta tuuli oli taas niin kova, että jätin väliin. Timon treenatessa kentällä pyöri toinen tokoryhmä, mutta olivat aika kaukana meistä. Timppa ei mitenkään reagoinut haukkuihin tai muihin, vaan seurasi koko ajan minua. Oli irti koko ajan, mutta ei mihinkään lähdössä. Perusasento oli super! Eteentulot aikas hyvät. Maahanmenot alkaa nopeutua. Nyt koitin palkata usealla nampalla ja sitten vapautus, että pysyisi maassa. Tarvitsee tässä kyllä jatkuvaa syöttelyä ettei nouse. Seuraamispätkät ihan jees. Eteenmeno namikipolle. Leikittiinkin vähän narupallolla. Suostui leikkimään siis namppojen jälkeenkin, hyvä :). Agiesteet jäi nyt tekemättä, kun olivat niin lähellä arkitottis-ryhmäläisiä, enkä uskaltanut mennä sinne pennun kanssa, koska sen ryhmän koirista ei kyllä todellakaan tiedä, mitä ne tekee...

Treeneistä palatessa pysähdyttiin uimaan uimarannan vieressä olevalle pikkulammelle. Helmi ei taas aluksi meinannut uskaltaa mennä pallon perään, mutta kun on kerran uinut niin sitten menee oikein hyvin ja jopa innostuu hommasta. Kun oli jo useamman lenkin uinut, niin lammelle tuli kolme ratsastajaa hevosia kahluuttamaan. Helmin piti alkuun kovasti niitä komentaa, kun olivat aika pelottavia, mutta namppojen syöttelyllä rauhoittui. Timppa ei tällä kertaa mennyt Helmin perään uimaan, mutta kahlaili rannassa. Timoakin hepot pelotti, mutta tuli tosi reippaasti lähelle, kun kutsuin ja syöttelin namia. Hauska reissu siis kaikenkaikkiaan!