Onhan se hyvä muistella, mitä kaikkea onkaan tullut yli kuukauden aikana treenattua... voihan kele! Noh, se hyvä puoli tässä on, että voi edellisiä tekstejä lukiessa todeta, että jossain ollaan kehityttykin.

Timo on sitten viime kirjoituksen kehittynyt paljonkin! Treeni-into on nyt kohdillaan. Jaksaa keskittyä ja tekee mielellään hitaampia ja keskittymistä vaatia liikkeitäkin. Ilme seuraamisissa yms. alkaa olemaan oikein kivakin! On myös koko ajan paremmin kärryillä perusasennosta ja seuraamisesta, jopa tarjoaa niitä välillä itse, mikä on Timpalta jo todella hyvin. Pepun käyttöä tulee vielä treenata paljon, mutta mielestäni myös käännökset ovat parantuneet. Noudosta on tullut ihan lempi liike. Hakee ja tuo kohti hyvällä vauhdilla, luovutusta ei olla vielä opeteltu. Maahanmenoissa ja seisomisissa vähän hinkataan paikallaan. Luoksetulosta on myös jo aika hyvin perillä, ollaan otettu paikkaa läheltä ja sitten vauhdikkaita leluun tms. Leikkiä ja oikeaa palkkaa pitäisi nyt hakea. Ruoka ei ole Timolle paras mahdollinen, ei siis ole tarpeeksi ahne. Toisaalta emme osaa yhdessä leikkiäkään. Jos osaisin itse käyttää laumaviettiä paremmin, niin se varmasti olisi Timpalle aika hyvä... Järjestämässä laumaviettikoulutusta Oulussa, anyone??

Hallilla ollaan treenattu perjantaisin omalla vuorolla (pikku halli) ja keskiviikkoisin sen mun vetovuoron jälkeen kuplahallilla. Hallilla huomaa, että Timppa tarvitsisi enemmän häiriötreeniä. Keskittyy hyvin ja on todella innolla mukana, kun yksin treenaa, mutta ottaa selkeästi häiriötä jos on muita eikä keskity liikkeisiin yhtä hyvin. Jostain syystä myös Helmillä on vaikeuksia kuplahallissa. Siellä on vauhtiliikkeissä epävarma ja esim. maahanmenot ovat olleet huonoja. Ei siis johdu muista koirista, vaan itse hallista. Ehkä se hurina tai jotain, en tiedä...

Hemppa on ollut Hemppa. Hyvä, mutta en tiedä, ollaanko missään varsinaisesti edistytty... Seuraamisessa olen nyt todennut, että helmikin voisi käyttää takapäätään paremmin. Pitää siis myös sillä muistaa treenata sitä. Luoksetulot...ok. Ruudut hyviä. Liikkeestä istu paranee koko ajan (on siis jo nopea ilman apuja). Kaket vaihtelevalla menestyksellä. Seisomaan nousussa ollaan otettu jopa takapakkia. Ja tarvitsee vielä paljon vahvistuksia S-M ja S-I peruutukseen. Mutta onnistuessaan ovat mielestäni nätit. TUNNARI! ...prrrrkle... joku opetuksessa on mennyt pieleen. Otamme siis ihan ronskisti opetuksessa takaisinpäin ja lähdemme oman etsimisestä yms... Tuo kyllä (aina) oman, mutta karmean näköistä. Ollaan saatu kyllä muutamia aika nätinnäköisiäkin, mutta silti... On myös yritetty hyödyntää viikonloppu vieraita yms. eikä se olekaan mikään ongelma. Ongelma selvästikin on epävarmuus omasta. Tämän takia myös luovutukset ovat luokattoman huonoja. Muuten Hepuli on oma, aivan ihq itsensä!