Kaksi viikkoa tuli vietettyä etelän matkalla vanhempien luona täyshoidossa. Suuri kiitos äidille ja isukille! Palvelu pelasi kaikin puolin loistavasti, vaikka ei tarvitsisikaan... Koirat saivat rellestää päivät maalla, kun minä painoin pää punaisena gradun ja töiden (ja vähän Madonnankin) kanssa. Matka oli jopa ihan tuloksellinen. Mutta niistä lisää sitten syyskuun reissuilla... Jade tuntui pärjänneen vanhempien kanssa oikein mainiosti eikä tuo tuntunut edes kovin ikävöineen. Oli se vaan niin ihanaa saada pitkästä aikaa nukkua Jamppunen kainalossa! Ihan parasta! Meillä tulikin äidin kanssa vähän sitten kinaa, että kuka saa nukkua kenenkin vieressä Nauru. Myös Timppa "mammanmussukka" nautti täysin siemauksin, kun vihdoin pääsi viereen nukkumaan. Aikataulu oli tällä reissulla niin valitettavan tiukka, että koiraharrastus ja kaverisuhteet kärsivät. Yhdet treenit ehdittiin onneksi Terhin ja terhin tyttöjen kanssa vetää. Sveitsin kentällä otettiin Hempan ja Timpan kanssa perusjuttuja. En nyt enää muista sen tarkemmin, mutta ihan kivaa oli. Timpalle reissu teki kaikin puolin hyvää, koska sosiaalistaminen on viime aikoina jäänyt melko vähälle. Niinpä pikku-ukko olikin hyvin hämmästynyt, kun lenkillä tuli vastaan ihmisiä. Häh, mitä ne on?!? Nauru Onneksi ei ole perusluonteeltaan mikään kova pöhisijä, ja hyvin nopeasti tottui siihen, että vastaan voi tosiaan tulla ihmisiä. Myös pimeä oli kovin hämmästyttävä asia. Eihän pohjoisessa nyt vielä yhdeksältä ole pimeää ja autojen valot häikäise... Viikissä olivat parina päivänä mukana ja siellä kyllä ovat tosi nätisti. Mitä nyt rapsutuksia kerjäävät kaikilta paikalle sattuvilta. Kahden viikon aherruksen jälkeen päästiin lopulta kotimatkalle. Myös Jade lähti kyytiin ja Toope on nyt siis palannut kotiin!

Kaikesta treenaamisesta tuli siis pidettyä ennenkuulumaton 2 viikon tauko! Mutta taukohan tekee aina välillä hyvää... vai tekeekö?! Timpan kaksi ensimmäistä jälkeä (nro 16 ja 17) kotona olivat surkeita. Ensimmäisellä pikkumies oli vähän liian sählä eikä keskittynyt tekemiseen. Saatiin kuitenkin 30 askeleen jälki ajettua. Toisella 30 askeleen jäljellä joku prrrrrkle oli syönyt loppupään nakit! Tein nopeasti uuden lyhyen, jotta pääsisin palkkaamaan jäljeltämisestä. No tässä ryssin sitten itse hommat, koska oli jo iltahämärä enkä nähnyt, että timppa olikin jo jäljen lopussa. Ei hyvä, mutta pääsin kuitenkin antamaan loppu palkan. Sitten seuraavana aamuna 24 askeleen jälki (nro 18) froliceilla toimi perfect! Jälki-Timppa on siis jälleen back in business! 

Tokossa Timppa on ottanut perusjuttujaan + ensimmäisen ruudun. Istumiseen ja paikallamakuuseen on jo saatu edes vähän kestävyyttä. Lisäksi sisätreeninä ollaan otettu noutokapulaan tutustumista. Olen palkannut siitä, kun ottaa kapulan suuhun. Tai siis laittaa suun kapulan ympärille, ei tarvitse vielä pitää kapulaa. Toiminut tähän asti ihan jees, noutohan on minulle itselle elämää vaikeampi liike. Otan ihan kauhian ressin siitä...

Helmin kanssa on otettu muutamat tokot, lähinnä hauskuuttelua ja vauhtiliikkeitä paljon. Puretaan ensin vähän kahden viikon aikana kerättyä intoa ja otetaan sitten vasta tarkkuusliikkeitä. Ja on ollut hauskaa! Kaikki muu oikeastaan toimii, paitsi luoksetulon pysäytys. Ja hyppytekniikka... Kakeja kaikilla variaatioilla on treenattu läheltä runsailla vartaloavuilla, olen luottavainen asian suhteen. Lauantaina tehtiin oikein hauska treeni, missä mukana temppusarjoja. Hyppy-kierto-ruutu ja hyppy-kierto-hyppy-noutokapulan tuonti takaisin hypäten sekä kiertoja ja hyppyä kapula suussa. Nämä kyllä sopii Hepulille mainiosti! Ruudut olleet nyt myös hyviä, kun en ole yrittänyt edes rumpata läheltä. Luoksetulot ihan ok, mutta vaativat vielä paaaljonpaaljon reeniä.

Eilen käytiin neljän porukalla Kempeleessä hakutreeneissä. Tässä oli tauko tehnyt terää. Hempan kanssa oli tosi hauska työskennellä! Tuntui, että teimme tosiaan yhdessä hommia. Neljä ukkoa, joilla kaikilla ilmaisu ja näyttö toimi ilman mitään ongelmia. Olimme alkuun ottaneet "lämmittely ilmaisun". Uutena juttuna kokeilimme alueen toiselle puolelle, missä näkyvyys oli hyvä, yliheittoja. Näitä ei siis olla tehty ennen, joten aloimme ihan alusta. Hempalle näytettiin haamu piilolta, apuohjaaja vei koiraa vähän kauemmas minusta, kutsuin koiran luokseni ottamaan nampan ja siitä sitten heti namin saatuaan lähetys ukolle. Ekalla yliheitolla sanoin ukko-käskyn vähän turhan myöhään, kun helmi oli jo menossa ukolle ja kääntyi hämmästyneenä katsomaan minua. Jatkoi kuitenkin samantien matkaa ilman lisäkäskyjä. Toinen yliheitto menikin sitten oikein mallikkaasti. Tosi hyvä ja kiva treeni!

Jadella siis treeneistä melkein kahden kuukauden tauko, mutta eipä tuo ollut miksikään muuttunut. Kova into ja ruoanhimo päällä, on se niin hassu! Nauru Jaden kanssa nyt ehditty tehdä vain tottisjuttuja. Sujuvat ihan mallikkaasti, jaden tyyliin...