Viime viikonloppuna suuntasimme Helmin kanssa leireilemään Kannukseen Shepmate´s aussien kanssa. Särkivaaralaisten edustuksesta vastasivat (meidän lisäksi) kouluttajan ominaisuudessa Tytti ja Samppa sekä Helmin Mickey veli. Oli hauska nähdä velipoikaa ja muuta Marrun perhettä! Kouluttajana oli myös Pipa, jolta saatiinkin todella hyviä vinkkejä. Tytti ja Samppahan nyt on nähnyt meidän toilailut monet kerrat ;)

Tällaisia jäi mieleen viikonlopun jäljiltä:

Seuraaminen:

Käännöksissä tarkkana. Kun teen itse oikein, koirakin pysyy tiiviisti. Molemmat käännökset vasemmalla jalalla! Muutenkin muista ajatella jalat niin, että koiralla tulee mahd. lyhyt matka.

Jäävät (maahan ja seiso):

Olen pitänyt näissä nyt hidasta kävelyrytmiä, että erottaa käskyt hyvin. Maahanmeno oli hitaasta kävelystä hidas. Kun vauhti oli reipas, teki hyvän maahanmenon. Seisomisessa pidetään hidas kävely, toimii hyvin. Eli maahanmenossa reipas kävely, seisomisessa hidas!

Nouto:

Vauhtia lisää, varsinkin pari viimeistä metriä liian hitaita, kun tulee ravilla. Noutoja pidemmältä matkalta (ei sitä parin metrin päästä hinkkausta!). Vauhtinoudoissa vapautus suoraan taakse, esim. jalkojen välistä tai pallon heitto samassa linjassa taakse. Hauskoja hetsaus karkuunjuoksuja tehtiin Tytin kanssa.

Luoksetulon pysäytys:

Pysäytys pallonheiton avulla (tai naminheitoilla). Napakampi heitto tai valeheitto, niin että pysähtyy kuin seinään. Näitä tehtiin melkein kaikille koirille. Suorassa luoksetulossa pallonheitto välillä jo heti lähtökäskyn jälkeen.

Ruutu:

Jos pallo tai ruutu palkkana ruudussa, toistoja pitää tehdä hirmuisesti! Näillä paikka selväksi, muuten jatketaan palkkaamalla pallonheitolla, kun oikeassa paikassa ruudussa. Heittoja jo välillä ennenkuin pysähtyy ruutuun. Huom. lähetyksen voi tehdä myös niin, että olen koiran ja ruudun välissä ja takaa käsken koiran ruutuun (älä kangistu kaavoihin!).

Tunnari:

Tunnariahan me ei olla tehty kuin muutamia kertoja piilottamalla yhtä. Nyt kokeiltiin aluksi mitä tekee, jos kapuloita on iso kasa. Vauhdilla kapuloille ryntäys ja sieltä tuotiin mitä ensin suuhun saatiin. Pipan hyvä neuvo oli, että ensin kuljeskelimme väärien yli koiran kanssa, niin ettei mihinkään saanut koskea. Koiralle siis tunne ettei vieraista tarvitse välittää. Sitten sai etsiä rojujen keskeltä omaa (ei siis muita kapuloita). Etsimiseen tarvitsisi vielä hieman malttia ja kärsivällisyyttä. Sitten siirrettiin oma kymmenien muiden joukkoon. Sieltä osasikin sitten lopulta tuoda oman, kun siihen "vahingossa" törmäsi. Jatketaan vahvistamalla vain yhden etsimistä piilosta sekä tekemällä ison kapulakasan joukosta. Tytti muistutti siitä, että onnistuneen tunnarin jälkeen EI uusintaa! Ja Samppa tähdensi sen oman rauhallisuuden merkitystä!

Kaukot:

I-M-I meni tällä kertaa ihan nappiin, joten ei niitä sitten hinkattukaan.

Siinäköhän ne oli... Erittäin antoisa ja HAUSKA leiri! Kyllä taatusti lähdetään uudestaan, jos meidät vielä huolitaan. Kivaa oli myös se, että pääsi vihdoinkin vähän tutustumaan aussi-ihmisiin (siis muihinkin kuin särkivaaralaisiin... ei millään pahalla ;)). joten kiitos kaikille! Kuvat jäi ottamatta, kun oli niin kiire reenata :D