Taas ollut pari yövuoroa, mikä tarkoittaa koirille toimettomuutta sillä olen itse ihan zombie. Tänään illalla kuitenkin päätin lähteä metsään esineitä ottamaan ja tekemään lenkin. Valitsin paikaksi omakotitaloalueen lähellä olevan metsikön. Ilmeisesti koiria liikkuu paikalla todella paljon, koiranpaskan määrästä päätellen... Ruutu oli normi syvä ja n. 20 askelta leveä. Helmille ensin kolme esinettä, kaksi takarajalla ja yksi keskellä ruutua. Kaikki hyvin piilotettuna. Jo autosta otettaessa Helmi tuntui olevan kuin unessa, mikä ei maastoon mennessä oleva todellakaan Hepulin normi olotila. Lähti ruutuun hyvin ja pysyi sen sisällä, MUTTA ihan onnetonta työskentelyä. Yleensä Helmistä näkee heti, kun se ilmasta ottaa esineen hajun ja lähtee sen jälkeen tarkentamaan. Nyt oli nokka koko ajan mättäissä ja maassa. Haisteli siis koko ruudun alueella, mutta ilmeisesti jotain aivan muuta kuin esineitä ja näin ollen ilman tulosta. Noh, eka esine palautui suht ok tahtiin, toisen löytämiseen meni aivan liian kauan ja kolmas... Huah, lähetyksien määrästä ei mitään tietoa ja hermohan se alkoi meikäläisellä mennä. Lopulta otin koiran pois (jaksoi siis kuitenkin "työskennellä") ja palkatta takaisin autoon.

Sitten Jade, joka olisi saanut hakea Helmin jättämän yhden esineen. Eipä ollut Jade yhtään sen parempi. Jade ei edes irronnut ruudun takaosaan saakka. Aivan onnetonta toimintaa Jadeltakin ja niin jäi avuista huolimatta esine löytymättä. Ja ruoka saamatta. Tässä vaiheessa olin itse jo niin vittuuntunut, että jäi lenkkikin tekemättä.

Itseäni voin syyttää liian vaikeasta paikasta, jossa ilmeisesti koirien hajut sekoitti Helmin ja Jaden päät. Toisaalta ei ole mikään ennenkään saanut Helmin motivaatiota maastossa horjutettua. Tein myös ruudun huonosti keskittyen eikä tainnut olla ihan ruutu (vinkki: ei kannata puhua puhelimessa esineruutua tallatessa). Maasto oli myös sellainen, etten tiennyt tarkasti, mihin esineet laitoin... Mutta silti! Kyllä ottaa päähän! Nyt siis koirat ruuatta ja huomen illalla uudestaan -paremmalla onnella toivottavasti.