Kävimme Jannen kanssa koittamassa ilman koiria, miten hiihto sujuu. Kyllähän tuossa on molemmilla kunnon kohottamista... Mutta Jannen lämmitellessä hiihtolenkin jälkeen saunaa, minä treenasin tytöt. Jaden kanssa pidettiin taas hauskaa. Lopuksi otin luoksetulon, jossa loppuasento olikin tänään huippu hyvä! Eilinen jankkaaminen teki siis tehtävänsä ja Tomppelille oli jäänyt mieleen, että palkan saa vain, jos tekee lopunkin tarkasti. Vauhti tarkkuudesta huolimatta hiipunut, vaan tuli laukalla nytkin. Hyvä Jade!

Helmi aloitti ruuduilla. Ensin kaksi kertaa niin, että alustalla namit. Sitten kolmas ilman namia, sekin meni hienosti. Väliin taas palloillua ja kiertoja. Sitten uusi setti ruutuja. Kokeilin lähettää ikään kuin merkiltä eli koira seisoo ja itse seison ja annan käsimerkin kauempana koirasta. Noh, menihän se ruutuun, mutta minun puoleiselta sivulta sisään ruutuun kiertäen. Ja tämä kierto toiselta sivulta ruutuun sisään jäi sitten päälle, kun lähetin tavallisesti perusasennosta ruutuun... Ou nou! Hinkkasin sitten niin, että palkka oli ruudussa, että sain taas koiran menemään suoraan. Ja kun kerran ilman palkkaa meni oikein, niin pallo perään ja ruudun hinkkaus päättyi siihen. Huomaan muuten nyt, että jos on vähänkään epävarma ruudusta, niin tarjoaa merkille menoa... Vauhti nouto oli hyvä. Noutokapulan eteentuontoa. Ei osaa tulla vinottain, suorasta tulee ihan hyvin. Ja viimeisenä koko liike, hyvä. Lopuksi ALO-luoksetulo. Eteentulot oli vinoja. Vasta neljännellä(!) kerralla tuli loistava eteentulo, josta sitten ruokapalkka. Hermostumatta toistimme liikkeen eikä koiralla vauhti kärsinyt. Päinvastoin, taisi vittuuntua ja ottaa vielä vähän enemmän vauhtia Nauru. Hyvä fiilis molemmilla, vaikka pitikin vähän hinkata. Ja nyt ääntelyä tuli vain ihan pienesti yhdessä noutoon lähdössä ja siinäkin auttaa se, etten viivytä lähtökäskyä niin pitkään.

 

Tänään ilouutisia penturintamalta. Madde (Särkivaaran Tokko-pa) kävi ultrassa ja pentuja pitäisi olla tulossa ainakin 6. Jee! Nyt siis Jannea pehmittämään...