Eilen paranneltiin kapulaa ja suoriuduttiin vasta iltasella koiratoimintaan. Helmille metsään ensin esineruutu n. 30x50m, kaksi esinettä. Aikamoista juoksentelua ruudussa, nenu olis saanu olla paremmin auki, mutta työskenteli kuitenkin koko ajan ja esineet löytyi. Ihan jees siis. Sitten uimaan, mettään ja grillin kautta kotio Hymy.

Tänään sitten vähän paremmassa hapessa... Aamu aloitettiin lenkillä, Timpan jäljellä ja Hempan tokolla. Timolla jälki n. 26 askelta aitan taakse, ekaa kertaa nakeilla, kun ei muutakaan talosta löytynyt. Hyvin jäljesti, remmi tiukalla askel askeleelta.

Hemppa aloitti paikallamakuulla ja nousi hienosti perusasentoon seuraa -käskyllä (seuraa on siis toiminut tähän asti joka kerta -jipii!). Olin vienyt eteenmeno ruoan kentän päätyyn, mikä oli sitten virhe, koska renkaiden kierto oli liian lähelle. Oli menossa treenien aikana aina kierroilla jo ruoalle (tyhmästä päästä kärsii koko treeni!). No mutta, teimme ruutuja, jotka oli hyviä. Luoksetulo pysäytyksellä ihan jees. Tasamaanouto hyvä. Yritin nyt saada loppuunkin vauhtia peruuttamalla itse namppojen kanssa karkuun vapautuksen jälkeen. Seuraaminen tosi hyvää. Vas. täyskäännös nopeutunut, mutta treenaan vielä lisäksi nampoilla. Mitähän vielä... Lopuksi ainakin se eteenmeno, jossa meinasikin sitten lähteä kiertämään niitä renkaita. Korjasi itse, mutta eteenmenosta tuli banaani...   Suunnitelmani ei siis oikein toimi, kenttä on liian lyhyt eteenmenoon jos haluaa treenata muutakin. Eli otamme eteenmenoa isommalla kentällä. Ruoan jälkeen vielä tunnari. Kokeili yhtä vierasta suulla, mutta jatkoi etsintää ja toi oman heti sille tultuaan. Hyvä!

Illalla sekä Timppa että Hemppa tokoili. Timpan kanssa yritettiin tutustua noutokapulaan. Sähläämiseksihän se meni, kun ei itsellä ollut oikein selvillä mitä palkkaan. Yritettiin siis vähän kaikenlaista... tiipadaapa... pitäisköhän taas jättää Jannelle noutohommat, etten mä pilaa tätäkin koiraa... Sitten perusasentoja. Maahanmenoja, joihin pitäisi saada vähän nopeutta lisää. Istumisia ja istumassa pysymistä, melko hyvä jo. Eteentulot on huonompia kuin ennen, mutta en oikein saa ohjattua koiraa lähemmäs. Loppuun eteenmeno ruoalle, joka oli liian kaukana. Ei Timppa oikein enää muistanut, vaan jäi puoleen väliin. Hoksasi kyllä sitten missä se oli... Ruoan päälle vielä ihan hyvät vetoleikit karvalelulla.

Hemppa sitten vuorollansa aloitti kierto-ruutu-possu-kuviolla, hyvä. Lisää ruutuja, jotka ei olleetkaan niin hyviä. Olen nyt tehnyt liikaa läheltä ruutuun lähetyksiä, koska stoppaa nyt itse joko juuri ennen ruutua tai ruudun etureunaan. Suunnitelmaan siis paljon vauhtiruutuja pitkältä ja ruutua, jossa on valmiina lelupalkka. Viimeinen ruutu oli hieno!  Luoksetulo uuteen karvaleluun kiinni, hyvä. Saatiin jopa vähän vetoleikkiä aikaan. Jäävät maahan, seiso, istu. Kaikista heti pysäytyksestä palkka. Istumiseen apuna vain se, että kävelin hitaampaa. Kaikki tosi hyviä! Sitten 90cm hyppy ensin pelkkä hyppy edestakaisin. Sitten pienellä noutokapulalla, palkka vauhdista. Tosi hyvä hyppynouto! Viimeisenä luoksetulo, josta ruokapalkka. Eteentulo jäi kauas, joten otin uudestaan. Edelleen jäi kauas (vauhti kylläkin parani). Kolmas kerta hienosti vauhdilla ja lähelle - ruoka siitä!