Heli Kelhälä tuli pitämään meille tottiskouluttajille (heh, siis tarkoittaa minuakin) tottiskoulutuspäivän -ja hyvän päivän pitikin! Kiva fiilis ja hyviä, uusia, vinkkejä. Kelhälä on myös Lennu-tuotteen omistaja: http://www.elisanet.fi/lennu-tuote/. Sieltä löytyy mm. niitä hyvin näkyviä ja halpoja irtorullia hakuun -suosittelen!

Ensin Hemppa. Otettiin alkulämmittelyksi vähän seuruuta. Siitä ei ollut muuta huomauttamista kuin vasemmalle täyskäännös. Sitähän ei olla tehty kuin vähän BH:ta varten, siksi on huono. Mutta hyvä muistutus tuli siitäkin, että hemppu voisi tosiaan käyttää takapäätään paremmin. Vas. kääntelyä siis hempukallekin. Sitten noutoihin. Tasamaa ensin; muuten hyvä, mutta loppupalautus toosi hidas ja jäi kauas. Sama toistui sitten estenoudoissa. Muuten hyvät, mutta palautuksen loppu perseestä. Tähän syynä 1) halli ja 2) se, että olen palkannut vauhdista niin, että erottaa milloin pitää tuoda loppuun saakka ja milloin riekkumisvapautus vauhdista. Itse mietin myös myöhemmin syytä 3) eli tunnari, jota ollaan hinkattu ja jossa on palautuksen kanssa tullut epävarmaksi. Joka tapauksessa korjaus ehdotuksena, että ottaisin aina noudon eteen saakka. En siis itse liikkuisi mihinkään, mutta suullista kehua saa antaa. Sitten bileet pystyyn, kun on palauttanut nätisti eteen! Opetetaan koiralle, että aina pitää tuoda hyvin eteen, että ollaan tyytyväisiä. Eikä kerrota koiralle koiran palauttaessa kapulaa, että tuleeko nyt se totinen nouto vai se vauhtinouto. 

Sitten Timppa Timonen! Joka oli oikein iloisella mielellä ja keskittyi tekemiseen -ja kaikkiin kivoihin tyyppeihin, joita halliin oli tullut ihan Timoa varten. Alkuun leikittiin kahdella pallolla, joka toimii jo aika hyvin. Sitten tehtiin perusasentoja ja seuraamista. Sivulletuloissa yritti omatoimisestikin, joten Helin vinkki oli vähentää vartalo- ja käsiapuja. Seuraamiseen ei kait mitään... Leikistä huomautti, että minun pitää olla paljon passiivisempi ja heti luovutus kun vetää. Timppa lähtee edelleenkin poispäin lelun voitettuaan, mutta saattaa sitten lähteä tuomaan, jos ei mitään tapahdu (tässäkin huima ero entiseen). Helin mielestä, jos jättää lelun, niin menen vain itse lelulle ja innostan leikkiin. Voi miten leikki voi aina olla niin vaikeaa MINULLE?! Hyvä fiilis jäi kuitenkin Timonkin tekemisestä. Ei sen kanssa voi kuin nauraa!