Eli jotain ollaan treenailtu, mutta kirjoittelut on sitten unohtunut. Sori!

Helmi on ollut hakutreeneissä x 2, keskiviikkona ja sunnuntaina. Molemmilla kerroilla uudessa paikassa, joten Oulun seudun maastoihin on taas päästy tutustumaan, mikä on jätte hyvä.

Keskiviikkona oli sateinen ja tuulinen päivä, mutta illalla treeneissä ei ollutkaan sitten enää kumpaakaan. Helmille kuusi ukkoa, joista etukulmat haamulähtöinä ja muut valmiina. Etukulmien ukot siirtyivät hieman kulmasta eteenpäin, mikä olikin hyvä, sillä ekalla maalimiehellä Helmi kävi kurkkaamassa etukulmassa olleen umpparin ja yllättyi, kun ukko ei ollutkaan siellä. Jos nyt oikein muistan, niin millään ukoilla ei ollut mitään suurempia ongelmia. Rullantuonti sitä vastoin mättää. Nyt huomaa, että alkuopetusta ei tehty riittävän hyvin :(. Palaa rullan kanssa lähetyspaikkaan eikä osaa edetä suoraan ukolta minun luo. Tässä on sitten riskinä se, että näytölle meno on vaikeampi, koska joutuu menemään eri reittiä. Toinen ongelma rullan tuonnissa on luovutus. Räkäisi kaksi ensimmäistä mun jalkoihin. Sitten vaadin tuo -käskyllä luovutuksen loppuun saakka, jolloin oli ihan hyvä. Kaikin puolin jäi hyvä fiilis, koira jaksoi hyvin, mutta ilmaisutreeneissä täytyisi palata alkuun ja ottaa niitä ihan erikseen kentällä. Näytölle meno toimii kyllä hyvin. Ei häiriinny yhtään vaikka roikun perässä.

Sitten sunnuntain helletreenit. Oli tosiaan tämän vuoden ensimmäinen oikea hellepäivä ja olimmekin viettäneet koirien kanssa koko päivän pihalla auringosta nauttien. Helmin treeni oli tänään ihan perus: kolme ukkoa ilman apuja, joista ekat etukulmissa. Tänään tökki ilmaisu ihan täysin. Jäi kaikilla ukoilla miettimään rullanoton kanssa. Ja jälleen roiskaisi rullan jalkoihini. Viimeisellä ukolla oli ottanut rullan ja lähtenyt, mutta tiputtanut melkein heti rullan. Sitten tullut hakemaan uuden rullan ja jäi sen kanssa arpomaan pitkäksi aikaa piilolle. Tuli lopulta rullan kanssa, mutta nyt ei halunnut tuoda sitä minulle ollenkaan(???). Yritti jopa viedä sitä keskilinjalla olleille maalimiehille(?!?). Annoin keskilinjalla usean tuo-käskyn, mutta kun ei toiminut, niin piilolle vietiin vielä uusi rulla ja lähetin Helmin uudelleen piilolle. Jälleen arpoi piilolla, mutta toi sitten rullan. Ja minulle asti (huh!). Mutta olipa erikoinen tapaus... Tuommoista ei Hepulilta ole kyllä ennen nähty! Pistetäänkö nyt helteen piikkiin vai minkä..? ;) Nyt siis ohjelmalistalle edelleen niitä erillisiä ilmaisutreenejä (joita en siis ollut viime treenien jälkeen tehnyt...). Lisäksi Heliltä hyvä huomautus, että Helmille paljon parempi palkkaus voisi olla niin, että Helmi menee maate ja saa siihen sitten koko nampparasian. Totta on, että namien yksittäinen syöttely vaan lisää sähläystä ja kiirettä. Tähänkin on vain jämähdetty... Voe että! ;)

 

Tokoiltukin on pari kertaa, vähemmän siis kuin normisti - eli pitäisi aktivoitua! Kenttä alkaa olla jo paremmassa kunnossa, kun on kuivunut ja Janne on tehnyt hieman "parannustöitä". Tarkkaan ei nyt enää voi muistaa, mitä ollaan tehty, mutta jotain yhteenvetoa:

Seuraaminen: hyvä. Käännöstreenit jätte hyvä!

Jäävät: mitäpä näistä - toimii.

Luoksetulo: Ennakointia pysäytykseen, joten läpijuoksuja ja suoraa luoksetuloa. Yritin pysäytyksiä nampanheitoilla, mutta arvaa näissäkin pysäytyksen eli ihan turhaa hommaa.

Nouto: toimii. Ei ole nyt ennakoinut sivulletuloa.

Kaket: Nousee hyvin ekalla istu-käskyllä. Yhden kerran jätti menemättä maahan seuraavalla käskyllä. Olen ottanut paljon pitemmältä matkalta kuin avo on ja toiminut muuten hyvin. Ihan läheltä seiso-maahan ja seiso-istu. Edelleen menee välillä oikein, välillä väärin (eli ei siis mene tarpeeksi taakse maahan- ja istu-käskyillä). Tarvitsee  vielä ainakin osittain käsiapua taaksepäinmenoon.

Ruutu: hyviä. sekä kaukaa että läheltä ja suorapalkalla ja pysäytyksellä.

 

Pikku-Timon tokotkin on ihan hyvällä mallilla. Nyt tulee tosi nätisti namppaa seuraten sivulle ja istua tököttää siinä hyvässä kontaktissa vaikka kuinka kauan :) Pikku pätkiä myös seuraamista. Maahanmenot alkaa nopeutua. Luoksetulot edelleen superit. Myös edessä istua nököttää tärkeänä. Ja treenien päätteeksi aina se eteenmeno kupille. Ihana pikkumies!

Timppa kävi tänään ekassa rokotuksessa. Oli tosi reipas poika sekä pikku ostarin vilinässä että lääkärissä. Pihalla Timolle ihmetystä aiheutti se, miksei kaikki halua jutella sen kanssa. Kauhea hännänheilutus kaikkien ihmisten perään :D. Lekurissa ei aristellut mitään ja olisi halunnut väkisin syöttää itsensä amstaffi urokselle... On se vaan niin huippu hauska tyyppi! Tänään automatkailu aiheutti taas pahoinvointia. Oksensi aamulla kun ajelimme metsälenkille kahteen kertaan matkan päätteeksi :(

1.6. paino 7,8 kg (Ketku veljen blogista luettua: Ketku painoi saman verran 15.5 :D).