Ennen ekoja agitreenejä päätin koittaa uittaa Helmiä omassa joenrannassa. Ongelma joessa on, että ranta on tosi jyrkkä ja virta saattaa olla välillä aikamoinen. Mutta tänään siis oli melko tyyntä. Aika kauan sain suostutella ennen kuin Hemppa hyppäsi veteen, mutta kävi siellä sitten muutamaan kertaan. Helmihän tykkää vedestä, mutta ei ole mikään himo uimari. Menee veteen kehotuksilla, mutta ei ole vielä tykästynyt hommaan niin, että huvikseen uiskentelisi pitempään. Ja omassa rannassa tosiaan vaikeutta tuo se, että veteen täytyy hypätä. Täytyy suunnitella joku liuska, mitä pitkin koirat pääsevat paremmin veteen ja sieltä pois. Timppa yllätti sitten hyppäämällä Helmin perään veteen!! Muuten ihan ok homma, mutta ei omin avuin päässyt ylös. Onneksi sain ihan helposti nostettua Timppa-rukan rantalle :D. Täytyy varmaan huomenna etsiä joku matala ranta, missä käydään korjaamassa tilanne, ettei pikku-ukolle jää "traumoja"...

Mutta sitten lähdimme uimareiden kanssa agilityn alkeiskurssille. Kyseessä siis sama pieni (kröhöm...) seura, jossa kävimme silloin kerran tokoilemassa. Ryhmästä oli paikalla vain kolme koiraa, joten saimme hyvin aikaa tehdä hommia. Olipas taas kiva päästä esteille sähläämään! Ohjelmassa aidat, putki, puomi, rengas ja pöytä. Kaikki meille tuttuja ja aika piece of nakki :D. Kontaktiesteet on meille olleet ne vaikeimmat, mutta saatiin puomilla ihan hyviä, ja jopa melko rauhallisia, toistoja. Putki, aita, aita -kombinaatio meni alkusähläyksen jälkeen hyvin. Meillähän on takana 5 kertaa Ihah:in alkeiskurssia viime keväältä ja olimmekin selkeästi muita ryhmäläisiä edellä. Mutta haluan käydä vielä kaikki esteet kunnolla läpi, ennen kuin jatketaan eteenpäin. Seura ei siis ole kummonen, mutta saa kelvata alkuopetukseen. Esteet on paikallaan ja käytettävissä 24/7, joten treenaamaan ainakin pääsee niin paljon kuin sielu sietää.

Agitreenien jälkeen Timppa pääsi treenaamaan tokojuttujaan. Olimme agilitykentän vieressä ja kentällä seuraavan ryhmän tyypit laitteli esteitä ja koirat haukkuivat. Timppa oli tietysti kiinnostunut, mutta keskittyi sitten todella hienosti tekemään mun kanssa juttuja. Teimme myös kaksi kertaa putkea, joka oli suora, mutta aikalailla pitkä. Olin yksin, joten namppa putkeen ja itse äkkiä toiseen päähän. Sieltä se Timo pinkoi vauhdilla mun luo. Putki oli kyllä Helminkin ihan lempi puuhaa tuon ikäisenä. Sehän pinkoi edestakaisin sellaisia 5m pitkiä kapeita muoviputkia työmaalla :D.

Illan päätteksi Janne sai lähteä minun ja Helmin kanssa ottamaan pienen ilmaisutreenin omalla kentällä. Alkuun Hemppu ei ymmärtänyt yhtään, mistä oli kyse, vaikka oli tutut välineet. Janne oli vain ilmeisesti niin outo näky treenatessa ;). Kun pari ensimmäistä lähetystä Jannelle meni pieleen, menin itse koiran mukaan ja sitten tajusi ottaa rullan ja tuoda. Sen jälkeen lähtikin sitten käyntiin. Neljä "piiloa", joilta Hemppu toi nätisti rullan perille saakka! Saatiin ihan suht nättejä eteenpäin siirtymisiäkin. Tätä pitäisi nyt vaan päästä ottamaan useasti, että jäisi kunnolla takaraivoon. Huomenna aamupäivällä hakutreenit metsässä, joten katotaan kuin äijän käy... :)