Syyskuu vietettiinkin sitten suruaikaa... mutta koirat on kunnossa ja elämä meillä muilla jatkuu. Joten on sitä treenattukin.

Helminen

Haku: olisikos tässä ollut 4 tai 5 treenit sitten viime päivitysten. Treeneissä on ollut uusia, mielenkiintoisiakin maastoja, umppareita ja maapiiloja. Pääteemana Helmillä on nyt ollut yliheitot ja tyhjät. Nämä ovatkin toimineet oikein kivasti. Viime treeneissä oli kaksi tyhjää, joista toisen jälkeen yliheitto. Ei ongelmia. Ilmaisut ovat olleet moitteettomia. Lisäksi pieniä hallintahommia, joita tulee nyt tehdä lisää. Vire kaikissa treeneissä on ollut oikein hyvä ja Hempan kanssa on ollut super kiva tehdä töitä! Kaikki treenit ovat olleet onnistuneita eikä nyt mieleen tule suurempia ongelmia. Jatketaan tyhjien treenausta ja otetaan sitten vasta kiintorulla kuvioihin mukaan.

Toko/tottis: Vauhtia löytyy edelleen! Kivoja ja hyviä treenejä ollut pääasiassa. Ollaan treenattu jonkin verran Ala-Temmeksessä ja muillakin kentillä, sekä yksin että Hannan&Micon kanssa. Mietitäänpä voi-liikkeiden tilaa... paikallamakuussa ei pitäisi olla ongelmia. Seuraaminen on nyt ollut ihan kivaa. Juoksu ja hidas onnistuu. Käännöksiä on treenattu jonkin verran, askelia vain kokeiltu. Sivuaskeleet toimivat, mutta taakse askelua tulisi saada täsmällisemmiksi. Liikkeestä istu on vielä vähän vaiheessa. Toimii pienellä avulla. Olen samalla treenannut muitakin jääviä, koska en halua niiden huonontuvan. Luoksetulon seisomaan pysäytys on mielestäni parantunut. Maahan pysäytyksiä on kokeiltu vain muutama kerta. Pääasiassa olen tehnyt pysäytyksiä kierron kanssa enkä koko liikkeenä. Olen luottavainen... Ruudut ovat olleet vauhdikkaita ja pääasiassa hyviä. Läheltä treenaaminen ei toimi, joten olen ottanut vain kaukaa ja vauhdikkaita ruutuja. Pysähtyy hyvin ja maahanmenoakin on otettu. Toimii! Vieraalla kentällä selkeästi vaikeampi hahmottaa ruutua, joten näitä tulee tehdä paljon eri paikoissa. Joskus ongelmana on ollut, että pysähtyy jo ennen ruutua, mutta leluruuduilla ja lelun yliheitoilla on saatu onkelmaa poistettua. Kierto-ruutuun on yleensä meidän treenin aloitus. Kertaakaan en ole vielä ottanut liikkeen loppuosaa, pitäis kai sitäkin alkaa tehdä... Hyppynoudossa ei pitäisi olla ongelmia. Täytyy muistaa treenata vain ilman takaisin hyppy käskyä. Metallinouto toimii samanlailla kuin puukapulallakin. On treenattu paljon vauhdista vapautuksia. Tunnaria ei olla tehty juuri ollenkaan viime aikoina eli tämä pitäisi nyt ottaa työn alle! Kaukoissa ongelmana on S-M ja S-I vaihdot, koska ei palaa tarpeeksi taakse näissä. Tehty läheltä ja apujen kanssa, myös pelkkää liikeradan treenausta ihan pentuohjauksen kanssa. Seisominen on kyllä ihan hyvä.

Eli hommaa on vielä. Saa nähdä päästäänkö enää tämän vuoden puolella kokeilemaan. En halua kuitenkaan keskeneräisen koiran kanssa mennä.

Tottiksessa estenoudot ovat ihan mainioita. Eteenmenoa on nyt alettu treenaamaan. Tietää jo liikkeen ja menee lujaa ruokakupille. Treenaan nyt aina niin, että ei näe kupin vientiä tai mitään merkkiä kupista. Täytyy siis vain lähteä suoraan käteni osoittamaan suuntaan.

Esineruutu: Ollaan treenattu melko paljon yksin ja treenit ovat olleet pääasiassa tosi hyviä. Mutta sitten porukassa treenatessa ilmenikin ettei enää kunnolla tunnistanut vieraita esineitä! Tehtiin siis todella epäonnistunut treeni normikokoisella ruudulla ja vierailla esineillä. Positiivistä tässä oli kuitenkin, että hoksattuaan vieraan esineen työskentely muuttui aivan täysin ja toinen vieras esine löytyi ja palautui vauhdilla. Ei siis mistään ylitsepääsemättömästä ongelmasta kyse, täytyy vain malttaa olla treenaamatta itsekseen... Toinen treeni vierailla esineillä menikin sitten ihan normaaliin (hyvään) malliin.

Agilitysta mainitaan vain, että saimme viime viikolla Hannalta hyviä ja erittäin tervetulleita neuvoja. Taas lähdetään treenaamaan ihan eri tyylillä, mutta varmasti fiksummalla! Kiitos Hanna avusta, ei tästä muuten mitään tulisi .

Timonen

Jälki: Ollaan treenattu jonkin verran, enemmänkin saisi. Pääasiassa ajaa hyvin jäljet. On intoa ja minä yritän hidastamalla pitää kiinni tarkkuudesta. Jäljillä on nyt pituutta 30-50 askelta. Viimeisimmät ovat olleet kaarevia banaaneja. Tehtiin myös ensimmäinen vieraan tallaama jälki, jossa olikin ongelmia. Ei aluksi ymmärtänyt, että on jäljestä kyse, mutta sitten hoksasi ja lähti ajamaan. Keskivaiheilla ihan hyvää jäljestystä, mutta paljon myös sähläämistä ja epävarmuutta. Päästiin kuitenkin loppuun asti kunnialla. Näitä tulisi ehdottomasti tehdä lisää!

Toko/tottis: Pitäisi treenata paaaljon enemmän. Ollaan vielä ihan pentuasteella. Sivulletuloa alkanut hoksaamaan, mutta tarvitsee vielä ehdottomasti käsiavun. Seuraamista yhdellä askeleella ja imuttamalla. Maahanmenot ja istumiset edelleen käsiavuilla, saisivat olla nopeampia. Seisomistakin aloiteltu. Maassa ja istumassa pysyy jo aika hyvin. Kaukojen liikeratoja ollaan treenattu nampalla ohjaamalla. Vauhtiluoksetuloja. Eteenmenoja ruokakupille. Kapulan nostoa jonkin verran, nousee jo vähän paremmin. Lelujen noutoa täytyisi kuitenkin opettaa erikseen "janne -tyyliin". 

Leikkii nykyään paljon paremmin kuin ihan pienenä. Uutena ongelmana vain ilmeni, että vie lelut poispäin minusta. Leikitään siis nykyään joko remmissä tai kahdella lelulla/pallolla. Nouto siis pitäisi edelleen opettaa!

Timppa: "Mitä sää oikein jännität siinä?!"

Timpan perusilme